Pronkzitting 2017

Tijdens 2 prachtige pronkzittingsavonden afgelopen weekend is aan het eind van de prinswisselingsact Ed Willemsen naar voren gekomen als nieuwe prins van De Nachtuulen.

In een café was een patser aan het opscheppen over zijn dart capaciteiten. Daarom werd er een competitie opgezet, met de stamgasten uit het café. De patser bleek echt wel een beetje te kunnen darten en al snel stond hij in de finale. In de finale kwam al snel Ed Willemsen naar voren als de nieuwe prins. Prins Ed is geïnstalleerd door stadsprins Theo. Als prins Ed de 1ste gaat hij samen met adjudant Jos (Verheijen) en prinses Wilma voorop in de polonaise. Zijn leus is: Dit joar met Old-Sénders Geweld, D’ran!

Voor de prinswisselingsact werd eerst nog afscheid genomen van prins Thijs, prinses Rianne en adjudant Bart.

De avonden waren gevuld met muziek, cabaret en dans. De acts werden allemaal verzorgd door artiesten van eigen bodem.

 

Een hoogtepunt op de pronkzitting is altijd de uitreiking van de Smaragdogige Nachtuul. Deze ereprijs is dit jaar uitgereikt aan Johan Versteegen. Johan heeft zich zijn hele leven dienstbaar opgesteld binnen verschillende dorpsverenigingen. Te weten:

  • muzikant, commandant en bestuurder van harmonie St Martinus gedurende een lange reeks van jaren;
  • voorzitter ouderraad van de Sint Martinusschool gedurende vele jaren;
  • kapelmeester van Das Tiroler Eulenorchester gedurende een lange reeks van jaren voor Pronk & Praal en nu weer de drijvende kracht achter Combo Complex;
  • prins en adjudant van de Nachtuulen en Stadsprins en adjudant van Boemelburcht;
  • senator van de Nachtuulen en als zodanig adviserend commissielid gedurende een lange reeks van jaren;
  • lid van het Sint Anna Gilde en schutter van Schutterij Sint Anna gedurende en lange reeks van jaren;
  • koning van Schutterij Sint Anna;
  • voorzitter van Schutterij Sint Anna gedurende een vol decennium.

Voor al dit werk heeft Johan nu de hoogste eer binnen het dorp ontvangen.

Drumfanfare St. Anna zorgde ook dit jaar weer voor een fraaie opening van de avond. Na de officiële plichtplegingen die horen bij afscheid oude prins en installeren nieuwe prins zijn we gestart met de verschillende acts. Voor het 2e jaar was er een act van de Dijkzeikers. Ze hadden een parodie gemaakt op Heel Holland Bakt.

Combo Complex was er ook weer bij op onze pronkzitting. Prachtige muziek aangevuld met verrassende zang en dans. Met als hoogtepunt Maarten Zaagman die 4 instrumenten tegelijkertijd bediende, letterlijk met handen en voeten.

Hauke Kamphorst zong op bijzonder mooie wijze, samen met Harmonie Sint Martinus, het nummer ‘Laat me’ van Ramses Shaffy

De Senaat zorgde voor een hilarische act. Max Verstappen kwam zijn nieuwe bolide testen op de racebaan van de Babberichseweg. Er was hard geoefend voor een succesvolle pitsstop. Maar zoals zo vaak moet de techniek het wel blijven doen. Helaas plofte de motor van Max, net voordat hij een pitsstop zou maken. Just the two of us bracht een dolkomische act vanaf de bodem van de Breuly. Bijzonder wat je daar zoals tegenkomt. De pronkzittingsavonden werden afgesloten door een energiek optreden van dweilorkest Slût Nørgus Op.

Natuurlijk ontbraken onze dansgardes niet op de pronkzitting en hebben ze prachtig gedanst. De pronkzitting wordt georganiseerd door Harmonie Sint Martinus en Carnavalsvereniging de Nachtuulen.

januari 22nd, 2017